De Kunstroute Kralingen Crooswijk 2019

 

Manuel Kneepkens - Noordermaasberichten
Nummer 171 - 27 september 2019

 


 

 

De Kunstroute Kralingen Crooswijk 2019

 

 

Hieronder volgt een interview met dichter-tekenaar Manuel Kneepkens door R.J. Gorree Moses

Op zaterdag 5 en zondag 6 Oktober 2019 is het weer Kunstroute in Kralingen (zie voor het hele programma www.kunstroutekralingencrooswijk.nl) Manuel houdt dan open huis van 12 tot 17 uur. ( Voorschoterlaan 137)

Wat valt er te zien?
Voornamelijk tekeningen op A-4 formaat. Ik ben een dichter die tekent. A-4 is het formaat van een bladzij. Maar sinds vorig jaar maak ik ook (kleurige) tekeningen en schilderingen op A5 formaat.

Hoe ga je te werk?
Het begint met een gedachteloze krabbel (‘Droedel’). Die ‘krabbel’ is uitgangspunt voor de tekening. Die tekening/schildering wordt ingekleurd. Meestal met acrylverf.

Heb je een vooropleiding gehad?
Nee, ik ben een autodidact.

Wat kosten die tekeningen en waarom is dat zo weinig?
De A-4 tekeningen gaat voor materiaalprijs de deur uit (20 euro). Ik vind het nu eenmaal leuk om tenminste eenmaal per jaar een anti-kapitalistische daad te stellen. Het doel van een en ander is immers the pursuit of happiness, want het motto van mijn tekenstreven is en blijft “Iedereen in de Rijnmond een Kneep aan de muur, want dat maakt pas gelukkig. ” Om dat mooie doel te bespoedigen worden de tekeningen/schilderingen eenmalig, alleen op de dagen van de kunstroute – tegen materiaalprijs de deur uit gedaan. De A5 tekeningen van 100 euro voor 50 en 40 euro, verder zijn er A4 tekeningen voor 20, 10 en 5 euro.

Wat is er nog meer?
Er zijn acrylschilderijen ingelijst. Die zijn 250 euro. Materiaal plus lijst.

En dan is er ...de GRAAIBAK!
Deze is gevuld met kleine tekeningen of door mij afgekeurde grotere tekeningen. Maar smaak verschilt. Mensen vinden sommigen van die tekeningen vaak toch mooi, zo is mij op vorige Kunstroutes gebleken en willen ze hebben. Welnu dat kan. Let op! Sommige tekeningen in de graaibak zijn 2, 3 of 4 euro. Dat staat dan op de achterkant. Maar zeker 80% is te geef voor 1 euro.

Wat staat er op al die afbeeldingen?
Dieren, naakten, zeemeerminnen, medici, juristen fietsers, dichters en clowns- the usual suspects.

Wat is het adres?
Het adres is Voorschoterlaan 137 3062KL Rotterdam
Tel. 010-414 25 91

Welkom!

 

Manuel Kneepkens

Het onbewuste

 

 

Manuel Kneepkens

 

 

terug «

 
     


 

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »