De Vleespartij

 

Manuel Kneepkens - Noordermaasberichten
Nummer 115 - 2 oktober 2017

 


 

 

De Vleespartij

 

 

De gemeenteverkiezingen naderen. Heel Nederland kijkt naar Rotterdam.

Want Rotterdam geldt in Nederland als de proeftuin van de democratie. If you can make it in Rotterdam, you can make it anywhere. Dus nieuwe landelijke partijen plegen hier hun levensvatbaarheid uit te proberen. Geheel in de trant van wijlen Pim Fortuyn, die na zijn grote overwinning in 2002 de gemeenteraad met Leefbaar Rotterdam binnen stormde, waarna hij met zijn LPF recht toe recht op een ongekende verkiezingszege af stevende bij de landelijke verkiezingen.

Dus krijgen we hier in 2018 Wilders, VijftigPlus, DENK en Thierry Baudet - ‘Baby Pim’ - over de vloer. De laatste in samenwerking met Leefbaar Rotterdam. En waarschijnlijk ook nog Sylvana Simons.

Maar groot nieuws… er maakt zich, tot nu toe in het diepst geheim, nóg een partij klaar voor de verkiezingsstrijd. Die partij hoopt te profiteren van een specifiek Rotterdams feit: Rotterdam is een mannenstad. Zie maar naar de standbeelden alhier. Allemaal mannen. Vaak omstreden mannen, dat ook nog ! Piet Heyn, Pincoffs, Tsaar Peter de Grote, Kabouter Buttplug… Áls er hier al een vrouw wordt geëerd zoals Anna Blaman, de schrijfster, bv. dan beeldt men de persoon niet af maar… haar motorfiets. Wonderlijk. Hell’s Angels, No surrender, Satudarah, the Mongols - bij al die clubs nog nooit een vrouw achter het stuur gezien!

Ik heb zowaar het concept-manifest van die ‘mannenpartij’ te pakken weten te krijgen. Opsteller: Jan Slager, vermoedelijk straks ook de lijsttrekker.

Ja, heden is opgericht de Vleespartij!

Wij, de vleeseters van Nederland, pikken het niet langer dat onze lievelingskost met de dag verdachter wordt gemaakt Alsof je een misdaad begaat als je van een forse biefstuk houdt !Steeds meer wordt ons het vegetarisme door de strot geduwd! Maar groente dat is konijnenvoer! Ook zien wij met groeiende weerzin de schappen van onze supermarkten almaar meer uitpuilen vandaag de dag van de zgn. vleesvervangers.

Wat een onzin. Vlees is niet te vervangen!

Ook moet men ophouden met aan vlees eten allerlei rare aandoeningen toe te schrijven. Daarvoor is geen enkel bewijs! Berucht is inmiddels het puur fake gebleken onderzoek van de Tilburgse hoogleraar psychologie Stapel, wat ‘aantoonde’ dat vleeseters gewelddadiger zijn dan vegetariërs … De uitkomst werd als zoete koek aangenomen. Blijkbaar was iedereen even gemakshalve vergeten dat Adolf Hitler een fervent vegetariër was! …. Arisch…arisch …vegetarisch! Stapel is inmiddels als hoogleraar afgezet. Terecht.

Ook moet men ophouden vlees steeds verder weg te moffelen op de schijf van vijf. Heel die criminalisering van vlees moet trouwens ophouden. Daarom de Vleespartij!

Vleeseters aller landen, verenigt u!

Dagelijks eet ik drie tot vier soorten vlees. Allereerst omdat ik het lekker vind, natuurlijk. Maar ook uit principe! Vlees moet! Slavinken en schnitzels even zo goed als Parma- en Serranoham. Ook paardenvlees wordt door mij bepaald niet geschuwd! Paardenvlees op je bord, dát is pas een duidelijk politiek statement!

Speciaal in de Herfst ga ik stevig te keer. Dan laat ik mij de kwarteltjes, de houtduiven, de wilde eenden (Peking Duck!), de fazanten en dergelijke goed smaken. Om maar te zwijgen van ree, hert en vooral wild zwijn. En Kerstmis vier ik op klassieke wijze, namelijk met een gevulde kalkoen.

In de lente organiseer ik steevast voor mijn vrienden een vleesfestijn, waarbij ik mijn tafelgenoten pleeg te trakteren op ribeyesteaks van minstens 500 gram! Niet van dat benauwde!

‘s Zomers natuurlijk meerdere keren een barbecue. Dat spreekt vanzelf…

Voor de stichtingsbijeenkomst van de Vleespartij, ben ik van plan een heuse braai te organiseren. Zo’n echte Zuid-Afrikaanse braai, waarbij een compleet varken of schaap aan het spit wordt gegaard. Om daarna door de aanwezigen in authentieke Obelix-stijl te worden verorberd. Want wat is er tegen de (culinaire) cultuur van Zuid-Afrika, het land van onze stamverwanten? Niets toch? De apartheid is allang voorbij!

Vlees dus! Frikandellen en kroketten! Gehaktballen! Alleen daarmee doe ik recht aan mijn smaak, mijn smaak van èchte man! Een man is nou eenmaal mèèr op vlees gericht dan een vrouw (vrouwen vergeten helaas, te vaak, dat zij zelf… vlees zijn…Vlees voor in bed! Haha! Konijnenvlees. Bunnyvlees. Playboyman Hugh Hefner † zou het wel weten…)

Die oermannelijke vleesbehoefte stamt uit het tijdperk dat wij mannen de jacht beoefenden, het doden van dieren dus, terwijl zij, de vrouwen, zich onledig hielden met het baren en verzorgen van onze kinderen, met het verzamelen van eetbare planten, vruchten en noten, enzovoorts. Daar komt dat oenige vegetarisme vandaan.

Helaas voor de vrouwen, het is nu eenmaal een niet weg te poetsen evolutionair gegeven, dat de mens afstamt van hominiden, die in eerste plaats vleeseters waren en pas in de tweede plaats herbivoren. Het sprookje dat de mens ooit enkel herbivoor is geweest stamt, vermoed ik, uit… het aards paradijs, u weet wel, Adam en Eva, die samen één appel aten. Wat is dat voor consumentisme? Lachwekkend! Volkomen ongeloofwaardig. Leuk verzonnen, hoor, dat scheppingsverhaal, maar wetenschappelijke waarde heeft het uiteraard niet.

De stelling dat de mens ooit enkel herbivoor is geweest wordt namelijk domweg door de feiten ontkracht. Op de vindplaatsen van de gebeenten van hominiden worden steevast resten van prooidieren aangetroffen. Resten die duidelijk sporen dragen van vuur. Er is vlees geroosterd in de oertijd, niet anders dan op de barbecues van nu! En denken die lieden van Groen Links en de Partij van de Dieren nu werkelijk dat wij minder vlees ga eten omdat koeien ergens op een achteraf-weiland in de Greidhoek van Friesland broeikaseffect-veroorzakende scheten aan het laten zijn? Forget it!

Leve de Vleespartij!

Stem de Vleespartij!

Sluit u aan bij de Vleespartij!

Wie zich vandaag nog als lid opgeeft, wordt verwelkomd met een geheel en al ambachtelijk vervaardigde Gelderse rookworst!

(De Hond heeft inmiddels gepeild dat de Vleespartij wel 10 á 12 zetels kan halen. Daarbij moet uiteraard wel aangetekend dat mensenvriend de Hond nu eenmaal van nature een groot vleesliefhebber is… Dus misschien is hier sprake van een enigzins vertekend beeld.)

 

 

Manuel Kneepkens

 

terug «

 
     


 

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »