De Vega Limburger

 

Manuel Kneepkens - Noordermaasberichten
Nummer 217 - 12 november 2021

 


 

 

De Vega Limburger

 

 

Zo ik iets ben, ben ik een ideeënman, zo ik iets ben

Het is inmiddels (over)bekend we moeten minder vlees eten.
Ofwel de rapen zijn gaar.

Enige tijd geleden suggereerde ik daarom mijn goede vriendin, de gerenommeerde thuiskok Clariet Boeye, woonachtig aan het Rapenburg in Leiden, waarom niet de Rapenburger ontwerpen, een Leidse vegaburger?

Zojuist heeft Clariet mij gemeld dat de Rapenburger tot stand is gekomen en ben ik van harte uitgenodigd om hem te komen proeven. Wat ik ga doen!

Hoe dan ook, dit geeft de burger moed om zich aan een volgend vega burger-projekt te wagen. De eetbare Limburger. De vega Limburger.

Mijn idee daarover is een vega uitvoering van het befaamde Limburgse broodje zoer vleisch. Gegaarde groente, bv.? Maar het kan natuurlijk ook heel anders. Wel moet het broodje iets specifieks Limburgs hebben. Groente uit de streek, bv. de asperge. Als u zichzelf niet instaat acht de vega Limburger tot stand te brengen, kijk dan eens in de kring rondom u of daar niet een (thuis)kok(kin) is, die dat volgens u wel zou kunnen.

Laat mij weten wat u van het idee 'vega Limburger' vindt en hoe u denkt aan de verwezenlijking er van bij te dragen.

manuelkneepkens@gmail.com

 

 

Manuel Kneepkens

 

 

terug «

 
     


 

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »