Vliegende koeien

 

Manuel Kneepkens - Noordermaasberichten
Nummer 160 - 21 juli 2019

 


 

 

Vliegende koeien

 

Manuel Kneepkens - Vliegende koeien

Manuel Kneepkens - Stier

 

Rotterdam is een stad, geobsedeerd met ‘zichzelf wereldwijd op de kaart te zetten’. Zo meende het de blits te maken met de eerste drijvende zuivelboerderij ter wereld de floating farm, heden gelegen in de Merwehaven (Gustoweg 10).
Koeien op het water!
Nu, een half jaar na de opening is het nieuwtje er al grondig vanaf.
Hoogste tijd dus voor een nieuw initiatief. Een dat de floating farm overtreft: de Flying farm!
Een flying farm lijkt als twee druppels water op een floating farm. Het verschil is dat een flying farm niet gevestigd is op een ponton op het water, maar … op een heliumkussen in de lucht. De onderbouw van dit nieuwe koeienverblijf is dus eigenlijk een soort van kubusvormige ‘zeppelin’. Voorzien van een motor aangedreven door zonnepanelen, kan de flying farm milieuvriendelijk een hele regio bedienen. Zoals heden de SRV-man door de straten, zo trekt de Flying Farm straks dus rond door de lucht.

Op dit moment wordt door een samenwerkingsverband van de universiteiten van Delft en Wageningen de eerste flying farm ontwikkeld.
Vliegende koeien! Flying cows!
Een proefmodel zal binnenkort wordt opgesteld boven de buurtschap Hinnaard in Friesland, waar de rustend ontwikkelingswerker Lut Zijlstra woont, tot voor kort werkzaam in Tanzania (‘de Masai dat zijn zwarte Friezen’), stichter van het succesvolle melkbedrijf Tanga Fresh (‘koeien in de jungle’).
Hij zal de ontwerpers van de Vliegende Koeienboerderij gevraagd en ongevraagd met zijn adviezen terzijde staan.

 

 

Manuel Kneepkens

 

 

terug «

 
     


 

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »