Heerlense Lente 2013

   

Cultuurhuis Heerlen
Donderdag 28 maart 2013

 

Persbericht programma

Literair festival ‘Heerlense Lente’ Donderdag 28 maart wordt in het Cultuurhuis, Sittarderweg te Heerlen voor de zesde keer het literair festival ‘Heerlense Lente’ gehouden. De aanvang is om 20.00 uur en de entree is gratis.

Een van de hoogtepunten zal ongetwijfeld de presentatie van het poëzietijdschrift ‘Ochtendlicht’ zijn. Het blad is helemaal volgeschreven door de Heerlense De Heerlenaar Paul Göttgens heeft onder de naam Glen Goutstap al enkele succesvolle detectives geschreven. Vorig jaar verscheen met veel succes zijn nieuwste detective ‘De geheimen van de prins’.
Bijzondere gast is Piet van den Boom. Hij is stadsdichter van Eindhoven. Van hem verscheen vorig jaar ‘Onbegonnen werk, stadsgedichten 2010-2012’.
John Bovendeert is een graag geziene gast. Hij zal nieuw werk voordragen.
Verder treden op Marolein Steinen uit Landgraaf, Anita Seo en Leo Henderikx.
Onze vaste columnist is uiteraard Toine Vreuls. Van hem verscheen vorig jaar de verhalenbundel ‘Kenteringen’.
Dit jaar wordt de muziek verzorgt door Bart Erven. Met enkele jongeren zal hij een jam-sessievoor gitaar en slagwerk verzorgen.

Ochtendlicht
Het poëzietijdschrift ‘Ochtendlicht’ is een nieuw poëzietijdschrift en wordt volgeschreven door de Heerlense jeugd. Het eerste nummer bevat bijdragen van maar liefst 20 jonge dichters. Ongetwijfeld zullen deze avond een aantal van hen enkele van hun gedichten voordragen. Tevens bevat dit eerste nummer een portfolio van twee jonge Heerlense fotografen en een bijdrage van een kunstenaar uit Heerlen.
De redactie bestaat uit Reneé Bindels, Paul de Bruijn, Ricardo Frederiks, Merlijn Huntjens, Lonneke Orbons, Gino Pen en Hennie Jetzes.

Paul Göttgens
Heerlenaar Paul Göttgens heeft onder de naam Glen Goutstap al enkele succesvolle detectives geschreven. In 2011 verscheen zijn debuut ‘Het cijfermysterie’, gevolgd door “Een dodelijk manuscript’. Vorig jaar verscheen zijn nieuwste detective ‘De geheimen van de prins’. De prins is de carnavalsprins van Heerlen en het verhaal speelt zich geheel in Heerlen af. Het boek heeft in november 2012 de tweede plaats bezet in de Top 3 van De Limburger.
Onlangs werd bekend dat de stichting Euregio Film het boek gaat verfilmen.

 

  

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »