Heerlense Herfst 2012

   

Cultuurhuis Heerlen
Donderdag 18 oktober 2012

Op donderdag 18 oktober vindt in het Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg te Heerlen het literaire festival Heerlense Herfst plaats. Aanvang is om 20.00 uur en de entree is gratis. 

In het voorjaar vond voor de vijfde keer het literair festival Heerlense Lente plaats. Van diverse kanten werd gevraagd iets dergelijks ook in het najaar te organiseren. Dat is nu Heerlense Herfst geworden.
Het is weer een programma geworden vol met diverse interessante auteurs waaronder veel jeugdig talent, muziek en poëzie en de boekpresentaties van twee bijzondere boeken die uitermate geschikt zijn voor de lange winteravonden en om tijdens de komende feestdagen cadeau te doen.

Samuel Bom, winnaar van de Kunstbende, was al eens te gast bij Heerlense Lente. Dit voorjaar won hij met een verhaal de eerste prijs bij de schrijverswedstrijd Write Now. Een groot talent dus. Uit Heerlen doen mee Mieke Korpel en Paul de Bruijn. Merlijn Huntjens zal optreden samen met Maartje Dekker op piano en Joey van Doesburg op de trombone. Van hem verscheen onlangs de bundel ‘Ja, blokfluit’ (uitgeverij Jetzes en Robroek). Michelle Bracke, die deel uitmaakte van het Heerlense duo Gelfling, zal deze avond alleen optreden en poëzie voordragen. Misschien gaat Marie-José Loozen iets vertellen over haar nieuwe roman. Martin Wings heeft twee verhalenbundels en een poëziebundel gepubliceerd. Tijd om hem eens te interviewen. Ook buiten Parkstad wordt het festival bekend. Uit Maastricht komt Jan Huinck en uit Klimmen Marij van Aken.

Tot slot zijn er twee bijzondere boekpresentaties.
Herman Cox was een markante Heerlenaar, overleden in 2008. In het boek ‘Woorden wandelen weer, leven en werk van Herman Cox’ hebben Hennie Jetzes en Leonie Robroek vele gedichten en columns, die her en der zijn verschenen of die hij heeft voorgedragen, verzameld. Ook wordt er aandacht geschonken aan zijn andere kunstuitingen zoals zijn fotografie.
Het boek verschijnt bij de jonge Heerlense uitgeverij LVD-U van Leon van Dorp, die onlangs de prachtige eerste roman van Fré Videlers ‘De hondenstrontvreter’ publiceerde.
Toine Vreuls is onze vaste columnist. Twee verhalen zijn te vinden in zijn bundel ‘Stille kogels’ (uitgeverij ‘Heerlense lente’). ‘Kenteringen’ is zijn eerste volwaardige verhalenbundel en die zal verschijnen bij uitgeverij Jetzes en Robroek.

  

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »