Michelle Bracke & Merlijn Huntjens - Flat

 

De bundel Flat is geschreven door Michelle Bracke en Merlijn Huntjens en bevat het lange gedicht Flat, dat zij samen geschreven hebben voor hun gelijknamige project.
ACG Vianen maakte bij het gedicht tien tekeningen en Dimphy Snel tien foto's.

Flat is een mulitimedia project van Michelle Bracke en Merlijn Huntjens.
Het gedicht is door hen gezamenlijk geschreven.
Merlijn Huntjens maakte ook de bijbehorende film.
De muziek is van Maartje Dekker en Christiaan Bruin.

 

 

Flat is een rusteloze reis door de obscure uithoeken van het menselijk brein en tegelijkertijd een ode aan die obscuriteit. Met taal, muziek en beeld weten Michelle Bracke (Heerlen, 1983) en Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) het bewolkte brein in kaart te brengen zonder erin te snijden. We volgen de kronkelende gedachten van een persoon die zich veilig van de massa heeft genesteld op de bovenste etage van een flat. Hoog boven het dagelijks gepeupel laat de persoon zijn woelige wezen kruipen door het verleden, heden en toekomst. Dat lukt hem bepaald niet zonder bloedsporen achter te laten. De mens, de natuur, de kosmos, de gehele schepping: hij lust ze graag geblendeerd met een scheutje melancholie. Terwijl het denkende schedelvlees probeert om de mens en zichzelf te begrijpen, komen we er langzaam achter dat Michelle Bracke en Merlijn Huntjens de mens en zijn gedragingen eigenlijk hardhandig terzijde schuiven en reduceren tot louter hersenprocessen. Wat overblijft, is zoiets als luttel leemte, hol als de massa die op mieren lijkt als je hoog woont. Binnen is het veilig, binnen is het goed.

Gedicht Michelle Bracke en Merlijn Huntjens
Film / stills Merlijn Huntjens
Muziek Maartje Dekker en Christiaan Bruin
Tekeningen ACG Vianen
Omslag en foto’s Dimphy Snel

ISBN 978-94-90687-87-8
Prijs: € 10,00

 

Flat was te zien

donderdag 15 januari 2015 - café Pelt, Heerlen (première)

zondag 1 februari 2015 - Centre Céramique, Maastricht

zondag 19 april 2015 - IDFX, Breda

 

Michelle Bracke en Merlijn Huntjens in de pers

Culturele beloftes om in de gaten te houden.
In Limburg timmeren young poets Luuk Wojcik, Michelle Bracke en Merlijn Huntjens stevig aan de weg.
- De Limburger / Limburgs Dagblad 2-1-2015

 

Over Michelle Bracke en Merlijn Huntjens

Michelle Bracke (Heerlen, 1983) en Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) schrijven en publiceren poëzie en zijn regelmatig te vinden op poetry slams en andere podia. Merlijn heeft een duidelijke, steeds veranderende visie op poëzie. Experimenteren binnen poëzie is naar zijn idee een mooi woord voor zoeken, maar niet weten waarnaar. Zodoende blijkt poëzie steeds vaker parallel te lopen met zijn levensloop. Michelle Bracke schrijft poëzie vanuit de drang om ' iets' om te zetten in taal, ongeveer zoals de muzikant 'iets' met een instrument probeert te ontvouwen. Michelle: “Zie het zo: ieder mens is eigenlijk bewust of onbewust op zoek naar dingen die de diepte van de geest raken, het 'wezenlijk iets' dat doorgaans door de ratio wordt beteugeld. Heroïne is een manier om je naar die verkapte uithoeken van je brein te brengen, poëzie is echter veiliger.”

 

 

terug «

  

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »