Eindelijk worden de intellectuelen te grazen genomen

 

Manuel Kneepkens - Noordermaasberichten
Nummer 310 - 13 juni 2024

 


 

 

Eindelijk worden de intellectuelen te grazen genomen

 

“Willen jullie meer of minder intellectuelen?”
“Minder! Minder!”
“Goed, dan gaan we dat regelen!“

Geert Schoof in een Haags Café

Vandaag zijn er in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie twee typische leden van de intellectuele elite gevangen genomen. Beiden bijzonder fraaie exemplaren, enig in hun (hopelijk uitstervend) soort! Nee, ik noem geen namen. Ze zullen gedeporteerd worden naar het Serieuspark “De Hooge Veluwe" (niks Pretpark!), achter het museum Kröller-Muller, een duffe, culturele instelling die zij natuurlijk graag willen bezoeken, want zo is die mensensoort. Dat kan! Uiteraard na goedkeuring op aanvraag. En op eigen kosten, de extra intellectuelen-BTW-heffing inbegrepen!

In het Serieuspark kunnen die (hopelijk laatste) intellectuelen veilig overleven. Speciaal voor hen zijn er twee stromende riviertjes aangelegd. Dat zal verfrissend werken op hun vaak muffe wijze van argumenteren.

Ook meerdere modderpoelen! Intellectuelen willen namelijk niet enkel almaar ons Vaderlandse Denken bevuilen, maar ook nog nogal eens elkaar.

En verder hoge bosschages, waarachter de meer laffe exemplaren zich onzichtbaar kunnen maken voor deelname aan het 'debat', met name dat op de sociale media. Want daar kan men hun bloed wel drinken.

Ook zijn er kilo's stug hoog pampagras, waar ze 'hun tanden op stuk kunnen bijten', want daaraan is, wonderlijk genoeg, in die kringen grote behoefte.

Dwars door alles heen struinen kan daar uiteraard ook. Wel langs speciale, platgetreden paden, s.v.p.!

De bedoeling is, dat we uiteindelijk drie beperkte gezonde intellectuelenpopulaties in Nederland overhouden. In Rotterdam (Blijdorp), in Amsterdam (Artis) en in het Serieuspark 'de Hooge Veluwe'.

Door onze intellectuelen aldus te spreiden over drie biotopen worden ze minder kwetsbaar voor cultuurmarxisme en klimaathekserij, e.d. En zo hebben onze intellectuelen dan een veel grotere kans om de eenentwintigste eeuw te overleven dan nu het geval is. Want onze eeuw is een zware, al te zware voor het intellect aan het worden.

Wie overigens denkt dat het vangen van deze elitaire creaturen een makkelijke klus is, heeft het goed mis. Dagelijks moet het AIVD liefst twaalf Geheime Agenten daartoe inzetten. Betekent dat een forse, onverwachte extrapost op de Rijksbegroting?
Welnee.
De nieuwe minister-president Schoof stamt immers uit AIVD-kringen. Hij weet vast wel een geitenpaadje te vinden om de kosten te drukken. Als voornaamste adviseur van de vorige premier was hij in het recent verleden 'ín geitenpaadjes vinden' al bijzonder goed. Desnoods worden daartoe 'de grenzen van de wet wat opgerekt'.

Bij het vangen van een lid van de intellectuele elite gaat men als volgt te werk. Zodra onze AIVD-agenten een geschikt exemplaar vinden, vormen ze een kring om hem heen, zodat de intellectueel in kwestie onmogelijk nog kan ontsnappen. Vervolgens wordt de intellectueel vakkundig verdoofd met een spuitje.

Wist u, dat er soms nog eens twee dozijn mankracht extra nodig is om zo'n vaak vele kilo's aan bedrukt papier wegende mastodont op een boerenkar met tractor (bij voorkeur van Farmers For Defence ...) te hijsen? Dan is onze intellectueel eindelijk klaar voor de reis naar zijn nieuwe verblijf.

Uiteraard wordt hij daar niet zomaar in het Serieuspark het wilde weg losgelaten, maar achter een forse omheining.
Deze lage mensensoort is nu eenmaal onberekenbaar. Je weet het maar nooit!

 

 

Manuel Kneepkens

 

 

terug «

 
     


 

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »