Heerlense Lente 2014

   

Cultuurhuis Heerlen
Vrijdag 28 maart 2014

 

Persbericht programma

Op Vrijdag 28 maart 2014 vindt in het Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg, voor de zevende keer de literaire manifestatie Heerlense Lente plaats.

Van Frits Criens verschijnt rond de datum van Heerlense Lente zijn tweede roman ‘Het belang van schone ramen’. Criens publiceerde verschillende poëziebundels en een vijftiental toneelstukken. Hij is vaste medewerker van’De Tweede Ronde’, tijdschrift voor literatuur. Zijn werk in het Limburgs is meerdere keren bekroond. Momenteel is hij stadsdichter van de gemeente Leudal.
De jonge Heerlense dichters Michelle Bracke en Merlijn Huntjens zullen hun poëzietheaterprogramma ‘FLAT’voor de eerste keer uitvoeren. Deze zomer zullen ze met dit multimediaprogramma gaan touren.
De Roermondenaar Gijs ter Haar werd onlangs tweede tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam 2014. Ter Haar heeft reeds vier bundels op zijn naam staan. Bij Heerlense Lente zal hij laten horen dat hij terecht bij de top van de Nederlandse Poetry Slam hoort.

Zoals altijd zal Toine Vreuls de avond openen.
Van Marjolein Steinen zal deze avond haar debuutbundel ‘Daglicht’worden gepresenteerd.
Anita Seo en John Bovendeert zullen nieuw werk voordragen.
Josse Kok woont in Dordrecht en werd derde bij het NK Poetry Slam van 2011. Van hem verscheen de bundel ‘Ik heb geslacht’.
De Delftenaar Jelmer van Lenteren is dichter en toneelschrijver. In 2010 won hij de voorronde Zuid-Holland van de schrijfwedstrijd WriteNow! En in hetzelfde jaar debuteerde hij met de poëziebundel 'Het wit eromheen'.
De avond wordt besloten met muziek van de nieuwe jonge Limburgse band The Quartermen.
Het programma begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

 

 
Toine Vreuls   Frits Criens
 
John Bovendeert   Anita Seo

  

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »