Heerlense Lente 2011

   

Theater Lexor
Donderdag 31 maart 2011

 

Persbericht programma

 

Het literaire festival Heerlense Lente is inmiddels een begrip geworden bij de niet professionele en beginnende dichters en schrijvers in Parkstad. Het jaarlijkse festival vindt plaats op donderdag 31 maart in theater Lexor. Aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.

Dit jaar worden een aantal dichters en schrijvers van de uitgeverij Jetzes & Robroek de gelegenheid geboden zich te presenteren. De uitgeverij is al enige tijd in Parkstad actief en biedt beginnende auteurs gelegenheid om onder voorwaarden een bundel met eigen werk samen te stellen die tevens een aantrekkelijke vormgeving heeft. De bundel komt niet in de handel maar kan gebruikt worden als een soort visitekaartje waarmee men zich kan presenteren bij het publiek en, wie weet, een echte uitgeverij. Twee nieuwe uitgaven zullen deze avond worden gepresenteerd te weten van Anita Seo-Dornbach ‘IJzel omlijnd’, gedichten en proza en van Toon Vis ‘Doosje omgevingsgeluiden’, gedichten. Zij zullen uit de nieuwe bundels voordragen.
Verder zullen optreden Leo Henderikx en Mieke Körpel, die beiden ook al een bundel gepubliceerd hebben bij de uitgeverij.
Toine Vreuls zal zijn pamflet ‘De mythe van de adel en Oranje’ voorlezen.
Speciale gast is Jaap Gerritsma. In 2009 verscheen van hem de roman ‘Bittere maretak’, die zich overigens gedeeltelijk in Heerlen afspeelt. Hij zal over de roman en zijn schrijverschap worden geïnterviewd.
De muzikale intermezzi zullen worden verzorgd door Trees Verburg-König. Zij is muziekdocente verbonden aan de Heerlense muziekschool. Daarnaast speelt zij in de klezmerband Kezjem en in het Euregio Accordeon Orkest. Van haar zijn verschenen de cd ‘Trommelen met Trees’ en het boek met cd ‘Oscar’.

 
Jaap Gerritsma   Trees Verburg

  

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »